Ruangan Khas Penaja

Suka belog ini? Terima Kasih.

Sunday, 10 April 2011

Udang Sanggul Spesyial untuk Tempahan

Sapa penah dengar menu kuih yang bernama Udang Sanggul? Rasa-rasa kat area KL dan Selangor dah pemes dalam 2-3 tahun nie. Kuih Udang Sanggul nie selalunya menjadi menu pilihan apabila menjelang waktu berbuka puasa. Ramai peniaga terutamanya peniaga bazar Ramadhan sudah memberi ruang kepada menu udang sanggul dalam juadah untuk berbuka puasa.

Inilah Udang sanggulnya. Udang sekoq-sekoq ada kat dalam sanggul tue. Memang puas bila makan. So kepada big eater kat luar sana, apa lagi. Moh lew kita menerai kuih ini.


Tapi sekarang kita tak perlu untuk menunggu bulan puasa untuk menikmati juadah yang maha dasyat ini (dasyat ke?) heheh..!

Sekarang korang semua boleh beli secara terus melalui online kat sahabat saya yang menjual Udang Sanggul sejuk beku dan sedia digoreng. 

Memang mudah dan cepat. Malah ia menggunakan resepi yang telah diperturunkan sejak turut temurun lagi. Kompem sedap. 

Lagi satu, Udang sanggul nie pun bukannya mudah untuk dibuat. Bukan calang-calang orang boleh buat di jadi sanggul. Macam nak buat karipap pusing jugak, salah pusing, terus jadi karipap laen..huhu..~

Satu lagi menu kuih yang baru dan dijangka femes masa time bulan puasa nanti adalah Popia Udang Sanggul. Pun merupkan menu yang sedap, mempunyai rasa-rasa seafood yang puas. Cuba la rasa...

Ini pulak, popia udang sanggul. Sedap kalau goreng rangup-rangup. aku suka sebab popia nie kandungannya  maha dasyat kot. nak tahu..? try la dulu beb..!


Jadi sesaper nak menempah dan menerai Udang Sanggul Yazid nie, korang boleh terus berhubung dengan beliau di:

Yazid Udang Sanggul
nombor telefon: 012-4996735
email: yazidmrsmbp2000@hotmail.com
harga udang sanggul: RM15/pax (13 ekoq udang sanggul)
harga popia udang sanggul: RM10/pax (10 popia)

atau terus ke laman belog rasmi udang sanggul beliau : yazidudangsanggul.blogspot.com

Sedikit info, kalau korang tempah, beliau sendiri yang akan menghantarkannya ke pintu rumah anda. Cover area adalah sekitar negeri-negeri utara. So apa tunggu lagi, try la rasa wei...!




No comments: