Ruangan Khas Penaja

Suka belog ini? Terima Kasih.

Sunday, 13 February 2011

Drama Status Facebook VS Drama Kejadian Sebenar

Korang adew Facebook tak? Kompem la ade kan? 


Gila kau skarang nie takde Facebook(FB). Mau kena hamput seranah kau dengan kengkawan kalau takde FB. Kalau yang still takde tue, aku respek la..
Tapi sampai satu tahap korang pun akan ade FB jugak nanti. Tengok la nanti..hehe... 


Okeh, dalam banyak-banyak kawan FB, mesti korang ade jugak berkawan dengan mamat or gegurl yang selalu hapdate status diorang mengalahkan dialog cerekarama TV3 kan? Kompem ade punya, aku aci potong kuku kalau takde.hehe.. 


Aku akan pastikan benda nie ada sebab hampir setiap daripada kita nie mahukan perhatian dan tumpuan. 

Okeh la, aku terexperien dengan seorang hamba tuhan nie. Biasa la bila kita kenal dengan seseorang dalam FB. Kita mesti wondering mereka nie semua macam mana yek? 
Perangai macam serupa hantoo or jembalang kan.. So mesti kita jugak selalu terbaca hapdate status diorang yang hampir setiap minit keluar. 



ini contoh yer, takdew kaitan antara yg hidop atau mati (piccer cilok:google)

Dah keluar tue takpa jugak. Keluar dengan segala bagai cerita nieh..! Cerita pasai orang nieh buat naya dia, Baru shoppppping barang LV Batu Feringgi la, tersilap dail no telefon jantan la, nenek dia masak ayaq soya laa dan segala bagai cerita la dia dok habaq pi. 


Beli kasot nieh, habaq kat FB dak..? hahaha..!(cilok:google)




So mesti happening gilak nie..! Kompem budak nie otak gila-gila tahap gaban dan really funny person..

Tapi pas-pas aku jumpa dia, sangat perlu la kan..! Pendiam bagai kot..! macam tikos takot kucen. Aku pun terkesima sekejap. 


Apakah ini maknusia yang aku lihat didalam FB tuh..? Yang aku kenal dalam alam maya tuh? Bukan sekali jumpa, tapi banyak kali wei...Sedeh..!


Motip letak piccer pakcik2..? haha..Khas utk kawan aku.. (piccer cilok:google)


Kenapa dia menjadi pendiam sebegitu rupa..? Tak tahu nak bukak mulut dan bercakap..? Haisshh..! Emosi dan karekter hanya dia alam maya..Sedeh...!

Tue la kan..Maknusia nie macam-macam karekter bagai. Yang nie aku boleh kategorikan samdol FB. Sangat jelas yang hang hidup dalam alam maya sahaja. 


Tidak mempunyai kehidupan yang sebenarnya. Dunia hang dunia khayalan dan kawan-kawan kau hanya lah di dalam BUKU MUKA... 



Itu tak termasuk lagi dengan ratusan kawan-kawan FB hang. Hang cakap diorang add hang dulu. tapi secara lahiriahnya, mesti hang pun approved diorang jugak dan meng'add orang baru kan? Please la, aku pun ada FB tapi tak seMELODI hang...!

Sedeh sangat dengan keadaan hidup hang. Padan la, hang tak boleh berenggang langsung dengan FB. Sebab itu adalah hidup hang yang hang anggap real. Aduhh...!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Save the Drama for Your MAMA okeh..!
hahaha.! ini aling best..! (piccer cilok: google)


Iklan penaja nie cam best jer kan..? cuba klik tengok apa ada kat dalam tue...













3 comments:

sicKo^ said...

biasa lar.. itular bagusnya social networking.. orang yg malu2 real life pun dapat expose diri sendiri.. org yg nak perhatian lebih pun, dapat attention

Ayu Rashidi said...

hehehe lawak la hat ni...marah btoi en fazli kita:D

fazzlies said...

sicko: itu la yang bagusnya..tapi tak ker rasa macam berpenyakit jer org ceni..? sakit mental..
malu2 tue takpe lagi..ini status tahap gaban nyer konfiden..tapi last2, die yg tak konfiden...

Ayu: bukan marah ayu..tapi kena mengingatkan kat org mcm nie..supaya ingat dunia sikit..jgn lupa diri sangat..kan.?