Ruangan Khas Penaja

Suka belog ini? Terima Kasih.

Tuesday, 1 February 2011

Celebufday Akim Ahmad : Sekitar majlis Birthday Akim Ahmad...





Setelah beberapa hari membalikkan diri ke Penang baru aku nak hapdate sekitar majlis sambutan Bufday Akim Ahmad kan..! hahahah..! 
memang aku nie pemalas sikit. Banyak posting-posting awal pun adalah posting yang dah sedia ada...
hanya tunggu untuk dipublishkan jer.  


Okeh laa, sekitar majlis tue ekk...Tapi sebelum tuh, aku nak kasi kat korang link(Klik sini) bagi korang yang belom tengok iklan bekenaan dengan majlis nie. 
Ade yang call and email (feeling jab) aku maki-maki mengatakan bahawa mereka ekceli nak pi tapi tak tahu event tue bila. 
Tup-tap tetiba banyak picca Akim Ahmad yang tekeluar kat FB aku.


Hello korang, aku bukan pakai tape rekoder nak ulang tayang banyak-banyak kali kat sini. 
Aku dah buat posting kat FB dan satu entri khas didedikasikan untuk event ini saja. 
Itu pun korang gagal nak tengok ker..? Haiyyyooo!



aku ekceli tak nak sangat tulis pasal pejalanan majlis nie. Just nak suruh korang jamu mata jer okeh... 
Hah..! ini adalah khemah utama yang menempatkan P.A system bagai. 

Memang takdew sesangat pemsembahan nyanyi okeh, ini event bufday, bukan konsert. 
So takyah korang mintak pentas segala bagai k...



kitaorang telah mengerumum pengacara majlis yang salah sorang nie Za Azman. Nak kenal ngan dia..Klik kat nama dia okeh. 

Ada sorang algi pengacara majlis, Suhaili Ibrahim..tapi tak sempat bergambo ngan dier~

Haa....! Inilah pengacara majlis yang teros datang kat aku memberikan soklan-soklan panas..hahaha..! 
tapi statement yang aku tak bley lupa adalah 
"hang fazli bila dah balik Penang. jangan dok tulih bukan-bukan kat blog okeh" hahaha...

Wah tetiba aku terfeeling aku blogger terhangat masa kini sebab dapat memberikan impak kepada masyarakat(ko ade)...

Yang lagik dua orang tue adalah Chah dan Nurul...Nak kenal ngan Chah atau nama sebenarnya Aisyah, just click her name. 

Dari mula-mula kenal diorang dua orang nie memang happening yang memeningkan...hahaha..!
tapi best okeh..!
 Chah nie yang paling banyak tanya soklan pasal Akim kat aku..hahaha..! 

As if i know everything gurl...Im also like you dear.....
but here maybe I'm an entertainment blogger so maybe i know more kot..hahaha..!!!



Gambar gila-gila kitorng walaupun dah dua-tigak kali take...hahaha..!!!





Ini adalah meja hadiah cabutan bertuah. So korang boleh lihat sendiri bertapa committe member utk event nie begitu bertungkus lumus untuk membalut hadiah-hadiah ini sampai lewat malam katanya..hehe~




Nampak tak teset Gafim tueh..? Aku menang kot teset tuh...hahaha..!

Soklan sengal dari Akim utk teset tuh adalah: Manusia membesar, tapi bila sampai satu tahap ia berhenti membesar. Tapi dalam banyak-banyak bahagian manusia...Bahagian manakah tidak akan berhenti membesar??? 
(die saintifik sikit keh, so bukan main-main taw)

Korang jawab la k..nanti aku kasi jawapan kat next entri..hehehe..
korang yang dah gi ke event tuh dan tawu...Shhhh...!!!!



Akim pom turun padan bermain semua games yang ada untuk acara sukaneka...



masew time lunch, semua sedang menikmati makanan masing-masing..ade banyak lauk beb.

 Adew lauk ikan keli goreng, ayam masak lemak cili api, sambal belacan ngan ulam..byk lagik arr.. sampai tak abes makan kitorang semua..siap tapaukan wak balik umah lagi..~

Masew time nie la Akim datang, hahaha..! kalau korang pasan, mana la adew aku bergambo sangat ngan Akim..huhu..takpew la kasik chan kat orang laen plak..

Akim aku da selalu jumpe...
(wahh, feeling macam sial kan...padahal tak dew nyer pom...hahah)



Lepas abes lunch, Akim pom teros mencapaikan gitar kesayangan die...
Play a lot of beautiful songs for uss..!!!!

korang tanya jer nak lagu ape, main la dak kentang nie. Takan hampakan korang. 

Yang part paling best bila Akim yang duduk di lantai, kitorg semua duduk kat atas kerusi.
Part yang paling penting jugak bila mana Akim nieh lupa lirik..! hahaha..

biasa la kan, kita semua mintak lagu orang lain, bukan lagu sendiri...so ape korang espek kan.? 



Seronok la die nie..!! hahaha..!



Ini part sedang menjawab soklan dari org...ade jer jawapan dia nak kasi. Masa time nie gak ade Ibu dan Ayah akim kat bawah khemah nie. 

Sempat la jugak kitaorg berjumpa ngan Ibu dan Ayah Akim..

Ibu Aminah dan Ayah Ahmad (wah, tetiba feeling keibubapaan kan..hehe)



Masew nak gi amik gitar die...Wah, sangat teliti bab tiun gitar die kot...sumbang sikit, da tanak nyanyi...hahah..
megong arr..! well, quality is the most important kot..!



Start nyanyi laguk-laguk...mari-mari..pilih2..



Nyanyik lagik...sookaa.. part ini sebelom suprise bufday kek..!!!



Chah cuba enterprem kat gambo nie..! ko memang kelako la Chah..!!! hehehe~



Afrina pun sampai tertingung-tinggung mendengar abang Akim dia nyanyik lagu...hahaha..!!
ini peminat cilik yang paling setia taw..hehehe..~



AMar baharin telah datang dengan kek dan men'suprise'kan bufday boy ngan kek berbentuk gitar...

Alo-lo-loh...Amar datang tue..! hahahah..!


say Peace..!!!



Masew tyme kek da sampai...hahahah..! Akim purak-purak tekezutt..! 
padahal tak tekezut mana pom kan...hahaha..!!!

Tetiba keluar statement...
Wah, Amar..lama betol tak jumpe..betahun kan..kan..? hahah..!
Kesengalan telah berlaku...~



Sesi bergambar ngan semua yang hadir... semua nak masuk picca..! 

nak tahu yang mana satu presiden GAFIM..? 

tuueee... yang ade kat depan meja tuh.. Kak Lara..!



Lagi picca dengna kek gitar...! kek dari Aida Kek House..! 
Macam mana rasew kek tuh? 

Errmmmm..no comment.! 
tanya la kat Akim sedap ke tak..!



Sesi menunggang kuda kat sini...Taman Komanwel Rawang nie memang ade menyediakan aktiviti untuk menaiki kuda nie...Satu round RM 7...

so sesaper nak datang sini, naik kuda...datang la k..! 

Budak-budak dua orang nie naik kuda dapat sponsor dari Taman nie, itu yang seronok tue. 

Tapi terdapat al~kisah yang menarik disebalik wajah-wajah ceria diorang nieh..hahaha...
kan Amar kan..!???



Akim pun ala-ala series jek naik kuda nie...
padalhal dalam hati takut yak amat tue...! hahaha..

tapi kontrol supaya nampak ala-ala soltan Melaka..! kahkahkah..!



Pose kontrol dari Amar Baharin...hahaha..! 

Bro dah dari awal tanak naik pom kuda nie. GAYAT..hahaha..! Tapi bila dah semua orang dok suruh dia naik..tepaksa la die naik jugak tueh..

Itu yang cuak jer muka dia..nampak tak..! hahaha..! 

Sorry bro, terpaksa publish kat sini..funny arr..!!



Nampak tak kat muka tuh..!!!



hahaha..! memberikan pose yang sekontrol mungkin agar tidak nampak gayat kan Amar..???





~lalalala~



Akim cuba untuk memberikan lambaian soltan dengan melepaskan sebelah tangan 
tetapi korang sendiri boley baca dalam ati tue bagai nak jerik jer  (turunkan aku..!!!) hahaha..!





Akak Selik (Salina Abdullah) nie..! kalao jalan ngan dia, ader jer dia nak bebelkan kat korang..

itu tak siap, ini blom jalan, itu blom buat..hahaha...!

tapi bab memberikan pose yang chomel, tetap sempat..! hahah.. 
korang tak yah risau, dimana saja korang tarik die untuk bergambar, posing tetap posing..!



Part ini, kitorng semua dibawak untuk duduk kat bawah pokok, sebab Akim dan Amar nak bagi pesembahan lagu kat semua. nak buat kat khemah tapi tak berapa best sebab panas. 

So kitorang semua berkampung seketikan kat bawah pokok.



hahaha...korang nampak tak Chah tengah dok skodeng inside keter tue..hahah..! 

cari ape tue Chah..? takdew nyer die bawak sesaper yang lain..nak tunggu sape chah..? hehehe..





Chah jugak tidak melepaskan peluang untuk bergambaq dengan keter kesayangan aku nie..

Tapew la Chah ekk, ini first time join, memang eksaited giler kan...



Akim dan Amar memberikan persembahan mereka yang menarik..Korang mintak jer lagu apa..

Bak kata Amar, "mintak jer lagi, dah macam misin tekan keluar lagu daa.." hahaha..!!!



Nak dengar lagu-lagu yang telah dinyanyikan..? korang google search okeh... 

Kat Youtube pom banyak kot..Al-maklum laaa, banyak member yang hadir hari tue telah merekodkan dan bermurah hati untuk berkongsi dengan korang semua.



Sekolahnya kasot Amar kan...hahaha..!



korang tengok sendiri, Ramai tak yang dok rekod...?



Jadi, Kesimpulannya, event ini dapat dijayakan dengan baik...! 
So, next event tue korang sendiri datang la k..jgn dok buat malas la, transport tak dew la dan segala bagai alasan yang korang sendiri wujudkan. 

Padahal korang  boley jer datang kan..!
(pada yang betul2 tak ley datang tue, thanks coz support)

Untuk semua ahli jawatankuasa majlis..Gud Job hokeh..!!!


Di kesempatan ini aku nak buat pengumuman berkenaan Gathering AMAR BAHARIN
yang bakal berlangsung Sunway Lagoon bulan Februari ini:

Nak tahu ebih lanjut..sila lawan laman FB (kik kat bawah nie)



4 comments:

Jumie Samsudin said...

tak habih habih

fazzlies said...

hahaha..! takkan abes weii..!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

anak akak yang umur 3 tahun pun minat akim sbb selalu tengok kau & aku

fazzlies said...

anak akak pom suke ekk..!

lenkali juin la program kitorg..dpt anak akak jumpe abg akim tue..
akim mmg ske ngan budak2..~