Ruangan Khas Penaja

Suka belog ini? Terima Kasih.

Thursday, 30 December 2010

Akim Ahmad - Kau Ilhamku (CV)

Adoi.....aku sangat menyukai lagu ini apabila Akim menyanyikan kembali lagu nie untuk KDA2 kali nie.


Lagu nie kan dah standard lama, dah berjuta orang mainkan lagu nie kat aku secara live mahupun rekod. But for me, Akim still the best.




Alunan muzik dan suara Akim senantiasa mengusik jiwa dan serak serta keleperan suaran Akim menjadikan lagu ini spesyel made untuk setiap orang dimuka Bumi ini...


Improvise  yang tidak keterlaluan jugak memungkinkan yang Akim masih menghormati melodi asal lagu nie...


Bagi korang yang tak follow KDA2 dan tak minat Akim Ahmad, Korang try la dengar ok...mesti korang pun suka~


Kau Ilham Ku 

Beribu bintang dilangit
Kini menghilang
Meraba aku dalam kelam
Rembulan mengambang
Kini makin suram
Pudar ilhamku tanpa arah

Sedetik wajahmu muncul
Dalam diam
Ada kerdipan ada sinar
Itukah bintang atau rembulan
Terima kasih kuucapkan

1
Izinkan kumencuri bayangan wajahmu
Izinkan ku mencuri khayalan denganmu
Maafkanlah oh...
Andai lagu ini
Mengganggu ruangan hidupmu
Kau senyumlah oh...
Sekadar memori
Kita di arena ini
Kau ilhamku
Kau ilhamku...

( ulang 1 )





No comments: