Ruangan Khas Penaja

Suka belog ini? Terima Kasih.

Monday, 13 December 2010

American Ice Cream Soda - made in Kelantan



Masa jenjalan hari tue kat Chow kit, aku singgah sebentar makan kat salah sebuah gerai kat tepi tue. Kedai pe tah, aku pun dah lupa nama kedai tue.

 Aku bersama Pak Long dan Mak Long aku kami memesan makanan yang sama iaitu mee Tom Yam. Aku biasa la, minum air limau ais jer.

 Tapi Pak Long aku nie ada spesiyel rekues dkit, dia nak air LEMENET... korang penah dengaq dak? Mak Long aku pulak, dia pesan 100 Plus...

Air LEMENET nie adalah gelaran yang diberikan kat air ais krim soda kot. Aku rasa la. Kalo kot belah Kedah dan Perlis nie ayaq LEMENET memang pemes dulu..tapi la nie aku tak tau la. 

Aku rasa lama kata lain ayaq LEMENET nie nama asal dia ialah air Lemonade kot? kan...? Aku rasa korang pon mesti setuju dengan aku. So dengan peralihan masa dan pelat orang utara..jadi la aiyaq LEMENET..

Ok, berbalik kepada cerita tue, tetiba sampai kat meja kami ayaq nie...


So aku pon terkesima dengan namanya yang voggy da vasss...


Wah, kat aiyaq nie nama boleh tahan AMERICAN ICE CREAM SODA, import ker minuman nie? tapi setelah  aku tengok lama-lama aku nampak ada tulisan jawi kat bawah tue..!!!


 Ini la masanya aku membelek label botol yang ala-ala botol kicap recycle nie. then korang tau dak produksi dari mana? dari Kelantan jer uolss...buat berdebar jer...hehehe~


tak sangka kat Kelantan pon ada aiyaq ais krim soda AMERIKA...!! tak payah pi sana nak minum aiyaq nie, kat sini pun ada...


Malaysia Boleh...!!!

4 comments:

Jumie Samsudin said...

ngokssss

fazzlies said...

hahahaha...betoi la..!!!

niny said...

hahaha. bila minom terasa pi hollywood. :D

fazzlies said...

Amerika kita..!! hehe~