Ruangan Khas Penaja

Suka belog ini? Terima Kasih.

Friday, 5 November 2010

Ko dah Terkenal, Artis, Pandai-Pandai Jaga Tingkahlaku...

Tengah Fikir, best tak club nie ekk..? anyone..???



Sesetengah artis kat Malaysia nie kalau dah terkenal tue, tingkahlaku diorang pun susah nak dikawal...macam-macam pe'el yang terjadi dan berlaku saban hari dan minggu.... Nama pun artis'kan,. Kalo macam aku nie sapa la nak pandang...kawan2 FB pun ignore tak ignore jer aku nie...masa nak add tue melambak hak...merayu2 nak jadi kawan aku...~




Nak dijadikan cerita nie...Korang tahu kan yang aku nie duduk kat Penang, so byk la member aku...so ada la satu hari nie aku telah melabuhkan punggung ku ke KL...untuk beberapa urusan rasmi...ada la dalam 2-3 hari kat sana. Waktu tue la jugak aku dapat panggilan daripada salah seorang kawan aku dari Penang yang dia nampak sorang artis nie kat Penang. So dia straight call aku yang pada masa tue ada kat KL...




So aku pon jawab.." awat wei..? awat hang call aku nie..?"
dia jawab " wei, aku nak habaq kat hang nie, aku jumpa Si AWANG(SAMARAN) kat sini...kat Club FAME nie"
aku jawab " ishk..betul ka..??"
Dia jawab " Betul wei, aku tak tipu...dia mai dgn kawan dia sorang lagi tue..Si LEBAI(SAMARAN)..kenai kan..?
aku pon jawab " la kenai la, depa memang kawan baik gak...depa dua ja ka..?
kawan aku pon jawab " aku kenai depa dua ja..tapi rasa2 depa dua ja mai...tapi aku kompem wei..sebab mula-mula aku pun tak perasaan
tapi lepaih aku nampak Si LEBAI menari tarian yang dia tau tue..terus aku kompem dia...then, ada jugak orang perasan dan ambil gambaq depa...tapi si LEBAI suruh padam gambaq tue jugak-jugak dan bagi RM50 kat budak tue...kot2 takot orang tau kot"
Aku jawab " la, betul ka macam tue wei..hang nie, aku ada kat KL nie, kalo idak, skarang jugak aku turun pi cari dia.."
Kawan aku jawab ' Aku tak tipu hang wei...yang best nya, depa dua-dua MINUM wei...hisap rokok biasa la...tapi yang lawaknya..si Awang tue macam baru blajaq nak MINUM...minum skit, tapi asyik pi toilet ja...muntah kot.."
Aku pun menjawab " la, ishk..aku pun tau dia turun Penang (ekceli aku tak tau pun) tapi tak sangka la kan..."
Kawan Aku reply "Wei, takkan aku nak tipu hang...aku fon hang nie pun bukan dapat apa..lagipun aku tau yang hang memang minat gila kat artis nie kan..??? itu yang aku nak bagitau kat hang tue...lagipun ini ka jenis artis yang hang minat tue..? iieuwww..perangai tak senonoh... Aku ni takpa la, memang kaki tempat2 macam nie...setiap minggu...tapi depa nie pun mai jugak tempat2 lagu nie....? ishk2.."
aku tak terjawab~~~
kawan aku jawab lagi " haah...lagi satu nie, aku nak habaq kat hang, hang tau dak yang lepaih abes semua tue, SI AWANG dan Si LEBAI pun balik la dari bersuka ria...tapi berkepit dengan pompuan...Si LEBAI tue hebat dia, dengan dua sekali pompuan kiri kanan...tapi Si AWANG nie kepit
sorang ja...tak tau a depa nak wak pi mana...tapi aku rasa aku tau..hehe"
Aku pun jawab " ishhk...kot2 member-member depa yang turun dari KL skali kot..balik hotel terus la, tidoq...nak pi mana lagi.."
member aku jawab " wei, mai nak habaq sat..aku
kenai la betina-betina yang dok ikot depa tue...tetambah yang dok bekepit dgn SI AWANG tue..betina tue budak Penang kot, budak Sungai Ara...selalu dok mai clubbing setiap minggu...mana bley aku lupa muka depa"
aku pun jawab " Ohh, macam tuer ka...? wei, Thanks for the info wei...nanti aku balik Penang kita sambung cerita lagi k...huhu.. tapi wei, sorry to say, Si AWANG and Si LEBAI tue memang ade perangai negatif gak..so aku tak hairan wei...hehe... tingok kat TB and live is two different things..."
dia kata" Wokey...aku harap hang tak tekejut la..Set k..apa2 fon aku k.."
Aku jawab.." tak...aku tak tekejut...thanks wei..!! bubbye..!!!"


So apa yang aku nak cakap lepas semua nie..? aku tak terjawab..... Semua orang anggap yang aku tau segalanya tentang dunia artis....hahaha..!! tapi best gak sesekali dengar cerita panas macam nie kan..???


macam nie la, moral of the story, bagi orang yang bergelar Public Figure nie... Jangan buat menda yang korang rasa diri korang yang akan rugi...Tengok sekarang orang dah bercakap-cakap...selamat diorang bagi tau aku..kalau bagitau kat press..? hahaha..!!!




Yang kedua adalah kalau korang nak buat menda-menda merapek, merapu meraban...tolong pi buat kat bandar korang espesyeli kat KL A.K.A the Sin City of Malaysia...jgn buat kat kekampong terutamanya kat PENANG (walaupon haddooo)..!!!



PENANG is a BIG no..no...!!! banyak mami JAROM wei..!!! contoh yang terdekat...nah..!!! korang sendiri yang nampak kan..pantang ada story ja....seminit berita berjalan..even menda tue sedang berlangsung...berbunyi la telipon korang..hahaha..!!!


buat artis yang tue... AKU STILL KAT HANG SAMPAI BILA-BILA....!!! walaupun semua orang dah hilang kepercayaan terhadap hang...!!!
you did a very good job,....!!!
but i know the truly you...


PEACE NO WAR..!!!!


No comments: