Ruangan Khas Penaja

Suka belog ini? Terima Kasih.

Monday, 8 November 2010

Dah Nama Anak Ikan, haruslah Hensem ~


~pasar malam~

Itu la statement yang langsung tak bley blah yang penah aku dengar hari tue...hahaha..!!!

Ada la satu hari tue aku pi pasar malam kat area rumah aku nie. Aku nie motip pi pasar malam memang takdew apa2 pon nak beli tapi saja teman member pusing2 cari bahan makanan.

Tetiba sewaktu aku berjalan kat pasar malam tue aku ngan member aku, aku terserempak dengan member aku sorang nie Jumie...hahaha... Biaq aku gelak dulu baru aku nk mula cerita.. Aku Jumpa Jumie dengan asben to be dia En. Khafi, tengah dok jalan-jalan jugak carik menda makan.


sorry uolss...picca uolss di curik..hehe...


Well, bila dah jumpa Jumie, Kak Merr kita...Apalagi, meriah la uolss...!!! hahaha..!

So kami pom menjalankan diri bersama-sama sambil bersembang-sembang. Jumie nie kalau dia berjalan ja, semua orang dia sapa, semua orang pon macam dia dah kenai lama...so aku memang tak heran la sangat, hang layan la depa semua jumie...hahaha..!!!

Dok berjalan-jalan, kami stop kat kedai Yong Tau Foo sebab Jumie nak makan dia. So masa dok tengah menunggu Yong Tau Foo tue, Jumie biasa la dok beramah mesra dgn org keja kedai tue..ada 3 budak pompuan dalam lingkungan umoq 13-16 tahun la aku rasa...

Then sampai satu topik, budak2 pompuan tue tanya kat Jumie...

Budak2 pompuan tue: Akak, sapa yang dok kat sebelah akak tue..boipren ka..?
Jumie: Haah, la Boifren la..abes sapa lagi...~(merujuk En. Khafi la)
Budak2 pompuan tue: Oohh...tue yang sebelah tue pulak..yang pakai baju putih tue...sapa..? (aku la tue)
Jumie: Haa...ituew ANAK IKAN akak....(dalam nada serius tp mcm lawak)
Budak2 Pompuan tue: Anak ikan..? (mcm blurr) tp Hensem gak akak...(dok gelak2 ngan kekwn dia)
Jumie: Laaa...Dah Nama pun ANAK IKAN...HARUS LA HENSEM...!!!
Budak2 Pompuan: Oooo.....macam tue ka...
Jumie: hah la....!

Aku yang dok kat tepi tue macam nak gelak besaq guling2 pun ada... depa nie tak paham ka maksud anak ikan ka..? or memang saja buat2 tak paham..??? hahahha..!!!
Depa mungkin ingat anak-anak ikan nie mesti yang macam budak ala2 soft gituew kan..? or yang jenis pakai bedak 2-3 inci ala2 opera tue...

salah la dik nun ooi...itu orang panggil ADEK-ADEK...ada paham ka...?

Tapi best la jugak...org ckp kita nie hensem..hahah..padahal tak seberapa pon...huhu..!!!

tapi tengsss to Jumie la...She really make my day..!!!



sesape nak kenai ngan Jumie...sila lawat blogspot dia di Belog Jumie Samsudin

Happening gileerr..!!!

6 comments:

Jumie Samsudin said...

meleeepppsss anak ikan akak membuat entry!!!!

fazzlies said...

Well...!! bila lagi kannn...!! heheh~

Mohd Asri said...

0173070793 i nk crik sugar mumy

The_Botak'z said...

I pun nak cuba
0165840916
Hahahahahaaa...

The_Botak'z said...

I pun nak cuba
0165840916
Hahhahhahaa

The_Botak'z said...

I pun nak cuba
0165840916
Haahhahahaaa