Ruangan Khas Penaja

Suka belog ini? Terima Kasih.

Friday, 5 November 2010

Cakap Tak Serupa Bikin...Cane tue..???




Korang pasan tak adew sesetengah daripada kita nie yang suka jugak tulis macam2 pengakuan kat profile FB diorang. Bukan posting taw, tapi pengenalan diri... Espesyeli tentang diri diorang yang tak kesah untuk mempunyai ramai kenalan dan cakap yang ekceli diorang sorang yang 'Mesra Alam' dan nak berkawan dengan semua orang..?


paling tidak pon, diorang admit yang diri diorang merupakan seorang yang sangat lah mudah mesra dengan sesapa saja...penah kan..??? Korang masuk ja profile FB sesapa pon, adew jer notes kat bawah gambaq tue yang tulis 'about me' yang rata2 pengguna FB suka sgt ngaku yang depa nie mudah mesra and etc...

Tapi aku rasa la, depa yang dok tulis macam nie sememangnya angkat bakui sendiri. Sebabnya, aku dah start terasa yang depa nie semua saja ja carik publisiti murahan. Kekadang aku rasa niat kita baik untuk menjalinkan silaturrahim diantara sesama manusia. Tapi depa yang dok peeling-peeling diva and popular nie macam layan tak layan jew kita....






LAIN KALI, KALAU DAH TAK MESRA TUE...TAK PAYAH MENGAKU MESRA...!!! CAKAP JA 'SAYA NIE PENYOMBONG DAN BONGKAK...!!!' ABESS CERITA...



kekadang bila kita 'say hi' kat depa macam jawab tak jawab ja...ada plak yang macam ignore kita truih macam kita tak wujud...WTH is this..? Perangai serupa bangkai or tong sampah hitam..??? Entah lah, kekadang manusia nie susah di jangka...


No comments: