Ruangan Khas Penaja

Suka belog ini? Terima Kasih.

Tuesday, 27 July 2010

Salam Semua~~~ AKIM- Janji dan Menunggu

Salaam semua.

'saya suka awak...saya suka awak....saya suka awak'

wah...ungkapan yang tak bley belah kan..? tapi ungkapan nie lagi baik daripada ungkapan yang ala2 omputeh tue...herr...ape..? i lap u..? hahahaha..!! kan....???

ok lah...aku nak citer kat korang nie yang Akim skarang tegah pomosikan lagu terbaru die iaitu lagu Janji dan Menunggu....

korang penah dengar tak lagu nie..??? kalo tak pernah dengar, just masuk fanpage akim or laman web akim yang sebenar seperti dibawah nie k...

http://www.afiqhakim.com

kat sana banyak giler tentang informasi AKim nie... Wah dah start pomote Akim nie...hahahaha..!!!

Ok..berbaliok kepadalagu baru Janji dan Menunggu...ini lirik lagu Janji dier....

Lirik Lagu Janji – Akim

Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Chorus
Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Ulang Chorus
Aku janji padamu
Akan mencintaimu

Ulang Chorus
Takkan menduakanmu

Buat pertama kali aku dengar lagu nie....aku tak beberapa berkenan...entah la...mungkin arrangement dia macam sedikit pelik..hahahaha...!!
tapi dah setiap malam dok kat telinga aku..aku rasew best plak...melodi die kalo dengar bebetul macam ala2 lagu P.Ramlee plak...part korus tue...hahahaha..!!!

lagu Menunggu plak..ini lirik dier...


Lirik Menunggu (Sumpah) – Akim

Saat aku sendiri
Aku bayangkan kamu
Dalam dakapanku ini
Indahnya kamu di dakapan ku

Cerita kita berdua
Menciptalah sebuah cinta
Dan tercipta kisah yang satu
Tentang aku dan kamu

Chorus
Mungkinkah
Kau kan menunggu ku
Dan akankah kau menanti diriku

Pastikah
Kau kan menunggu ku
Seperti ku yang selalu menunggumu

Cerita kita berdua
Menciptalah sebuah cinta
Dan tercipta kisah yang satu
Tentang aku dan kamu

Ulang Chorus
Aku mahu kau selalu denganku

Di manaku berada

Aku hanya milikmu
Ulang Chorus 2X


But pertama kali aku dengar lagu nie..aku dah memang jatuh cinta dan sookkaa...!! hahaha..!! aku suka sebab ianya ringkas dan padat...tp mungkin ada kelemahan sedikit dari segi pematahan kata lagu..tpi its fine..!! i love it...
mula2 nama lagu nie Sumpah...tapi mungkin sebab lirik dia lebih kepada penantian..jadi ianya ditukar kepada Menunggu....



No comments: