Ruangan Khas Penaja

Suka belog ini? Terima Kasih.

Monday, 2 February 2009

Aku Suka Sgt waktu Skunk nie ..!!!

aku suka sangat waktu2 skarang nie.. tak la sejuk sangat tak la panas sangat. Tapi banyak orang dok cakap time2 skarang nie time kemarau. Aku pon rasa gak time nie agak panas skit sbab daun2 pon byk luruh daun. Mmg kemarau kot. Aku pon baru habis cuti semester minggu lepas, yang bestnyer aku dapat jalan2 kt kampung aku...biasa la kalu cuti-cuti sekolah nie byk la org dok wat kenduri kawin... termasuk la yg umor seangkatan dengan aku. huhuhu...!!!
awat la depa dok kawin awai sangat, x nak enjoy life ker or dah tersangkut...? hehehe...

masa balik kampung aku kat kedah tue, dengar la macam gosip nie, yang sepupu aku ni nak kawin sepupu aku yang lagi satu plak dah kawin...
huizzzz macam2 la..

yang tinggal aku ja yg belum kawin nie... nk kawin pa nyer... kerja pon tah kemana hala nk pi... nie aku dok pikiaq plak nak sambung wat master terus plak... ok lah...

pikir pasal semua sepupu kau yang dah kawin nie.. teringat plak masa zaman kami muda2 dulu(macam la dah tua sangat). kami nie kira gang komando la kt area kampung tok aku ni... kira bulan posa ja kalu x dengar sora kami kt kampung tue x sah la malam penduduk kampung..hhehehe..!!! aku dengan sepupu aku yg len nie siap pi curi tin milo kedai apek kt ujung kampung tue...

kami nie pelik skit, org len buat meriam pakai buluh...kami buat meriam pakai tin milo yg besar tue...hahaha..!!! baru best.. buat lubang skit kt tepi pastu tanam dalam tanah bendang... memang best giler la letopannyer..menggegarkan azali...hahaha..!!! siap lawan bunyi meriam lagi ngan kampung sebelah.. booom..!!! kt sana... booomm..!! la kt sini... lagi x pukul 12-1 pagi.. jangan arap nk nampak batang hidung kami nie... ni x termasuk dengan mercun bola dan sebagainya yang kami dok lempaq kt reban ayam tok wan..hehehe... dia punya la hot kt kami..yg peliknya, cucu len dia akan hamput nk mampus..tp kat aku dia x kata apa pon2... biasa la aku ni kan stok muka baek..hahaha..!!! dah arwah pon Tok Wan aku...

tue yg aku dok teringat waktu2 macam nie.. sebab sure keadaan bendang time kemarau macam nie kering kontang dan sesuai untuk dijadikan base pangkalan meriam tin milo kami... hahaha..!!!
kenangan hidop aku......


Gambar aku kt are jelutong expressway...ader gak lampu jalan lagu nie...dunia2...hehehe...

No comments: