Ruangan Khas Penaja

Suka belog ini? Terima Kasih.

Wednesday, 23 December 2009

~~kenapa kau buat aku begitu..~~

Kenapa kau buat aku begitu?


Aku tak pernah buat sebarang kesalahan terhadap diri kau, tapi kenapa kau buat begitu?

Adakah aku yang salah atau kau mula sedar yang kau sebenarnya yang salah memilih aku untuk hadir dalam hidup kau? Pilihan untuk mengenali aku merupakan pilihan yang salah dan sesat yang seterusnya menyebabkan kau berdiam diri? Berdiam diri tidak menyelasaikan masalah tapi melahirkan banyak masalah lagi.


Aku tak minta untuk kau hadir dalam hidup aku sebelum ini. Aku gembira dengan hidup aku yang keseorangan dan aku tak minta semua ini terjadi. Aku tidak berdoa kepada Tuhan agar kurniakan aku seorang insan seperti kau untuk hadir dalam hidup aku. Aku juga tidak langsung mengharapkan kau memberi perhatian kepada aku sebelum ini, tetapi kenapa kau buat begitu? Aku tidak meletak sebarang harapan tapi kau yang memberikan harapan...
kenapa kau buat aku begitu?


Aku hadir dalam hidup kau adalah disebabkan kau hadir dalam hidup aku. Aku cuba untuk tidak memberikan harapan. Semenjak aku mengenali kau, kau buat aku rasa istimewa, dijaga, disusun rapi....aku pasti yang aku merupakan insan lebih baik setelah kau hadir dalam hidup aku. Tapi, Kenapa kau buat aku begitu...?



Kenapa kau buat aku begitu? Tidakkah kau akan merasakan yang aku akan terluka? Akan terasa? Akan tersiksa... Tak mempedulikan aku bagaikan tidak ada langsung peri kau terhadap aku.

Mungkin hadir aku dalam hidup kau sekadar peralihan jitu yang cuba kau tonjolkan. Hadir aku juga bagai eksperimentasi hidup kau terhadap insan seperti aku.

~Kenapa Kau Buat Aku Begitu~

Friday, 13 November 2009

Uolss...

uolsss nak tawu sesuatu x...aku dah naik malas gila sejak dua menjak nie...aku kalau boleh nk larikan diri jauh dari sini...nk pi dok kt pulau mana2 ka untuk tenangkan diri...
tidoq...
makan...
kesihatan...
berat badan..
semua aku rasa dan x balance dah..macam aku dah smpai tahap puncak dalam hidup.
tp tak lagi pon kan...?
hidup aku panjang lagi kot...
ermmm...byk problem tue xpa lagi coz kita hidup mesti dengan problem kalo tidak hidop boring la...
tp aku suka satu benda la...aku masih boleh menjadi fadzli depan orang ramai..
xdak sapa yang tau apa yang aku rasa...
well, mungkin aku pelakon yang bagus kot...??
ermmm... xtau la...

Sunday, 8 March 2009

aku pi Genting Laarr....


Weii.. best gila la aku pi genting last 2 week, 21hb Feb... sori la aku x update blog aku nie coz malas skit lar... yang byk aku updatekan ialah blog recycle aku tue...itu yang byk aku luangkan masa kat situ tue... so tak banyak la progress kt sini.

sebenarnya aku tangkap bayk giler gambar masa kat Genting tue..!! meletop nie.. byk scene yang menarik yang aku telah rakamkan untuk kenangan aku coz ini lah kali pertama aku sampai kat Genting Highland... tue yang terlebih excited tue..hehehe... aku pi ngan kawan2 x-schoolmate aku... si Huda and Si Amyza... diorang wak pasangan masing2... so aku nie depa gandingkan dengan kawan tempat keja depa...si Azlinah..hehehe... depa sajala nk perkenankan aku dengan si Azlinah nie.. tp plzz la..kami 2 nie byk sangat persamaan... mulot sama2 macam bapak dan mak AYAM...hahaha..!!!so dengan adanya kami dua orang nie, meriah la kampung..!!!

nie gambar depa... Amyza, Huda dan Azlinah

so kami bertolak dalam pukul 11 malam dari Komtar...terus ke Genting...sampai dalam pukul 4 pagi waktu tempatan... punya la aku rasa macam nak tercabot bontot aku, duduk lama dalam bas tue... depa yang len dah lama smpai ke India ka mana hala dah.. aku ja yang dok terkebil2 tengok pemandangan malam.. welll, aku kan exited sangat nk pi Genting..so mana leh tidoq... hehehe... member sebelah kau pon, si Azlinah tue xleh tidoq gak... dlam ramai2 nie kami 2 org ja yang blum pernah smpai ke Genting...depa yang len dah selalu sampai...

tue yang aku rasa depa x berapa teruja sangat nak pi Genting tue....hehehe...!!!

bersambung...

Tuesday, 3 February 2009

Aku Tompang Gembira Gak...


Ini kisah pasal kawan aku yang sorang ni. Aku skarang tumpang gembira di atas kejayaan dia dalam memenuhi minat dia. Dia nie dari dulu lagi minat sangat menari, tak kira pop dance ka, kontemporari ka, kebudayaan ke...segalanya dia akan sapu. Kira time2 skolah dulu, kalau ada persembahan yg nk menari dia la orang pertama cikgu akan panggil...kalu nak menyayi tue..aku la yg nnti kuar dulu..hehehe..!!!
apa2 pon, dia mmg pandai menari lebih2 lagik menari macam britney spears tue...uikss, sejibik tau..! kekadang aku pon leh kenal lenggok tarian dia mmg tak leh lari daripada step tarian britney..hehehe... mmg dah minat kot... pastu dia abis skolah dia mula bekerja kt butik Guess kids kt Gurney Plaza and Queensbay Mall... so aku ingat perjalanan minat dier dh mmg terhenti kt situ jer coz mungkin dia dh mula nk cari tapak untuk buat duit jer. Tapi dia kemudian nak sambung belajar lagi dalam bidang tarian jugak...kali nie dia apply nk masuk ASWARA...akhirnya dalam tahun lepas bulan 7 macam tue dia dapat masuk ASWARA buat diploma dalam tarian... so syukur la dia dh dapat kejar impian dia tue...
berbalik pada pencarian rezeki dan duit pulak. Masa dia mula2 nak sambung belajar tue ramai yang tak setuju dengan tindakan dia tue. Mana tidaknyer, masa dia kerja kt Guess Kids tue, dia dh hampir jadi Boutique Head so sebab tue byk org(termasuk family dan makcik) tak beberapa kasi dia resign kt situ. Diorg kata nk belajar menari tue xder masa depan la, buang masa la, buang duit la...macam2 lagi...kesian kt dia... kalau jadi butik head, gaji dia mak ooii..boleh tahan.. senang2 jer leh dapat 3-4 ribu kalu sales melambung...
tp dia tetap dengan pendirian dia nk resign and futher study..so dia wat juga apa yg terbuku dihati dia...
so nk dijadikan cerita...sekarang dah hampir setahun dah dier blajar kt situ dan mcam2 pengalaman dia dapat...yg paling penting adalah dia dah boleh dikenali sebagai seorang penari yang profesional sbab dia dah mula buat show kt pelabgai majlis dan mengikut pa yg dia bagitau kat aku... bayarannya pon leh tahan gak... rm100 perminit...meletop kan...???
paling terbaru adalah dia jadi backup dancer untuk Anugerah Juara Lagu untuk Elyana...lagu kalis Rindu... so time nie la dia nk buktikan kt orang len yang dok kata dia xleh maju dengan hanya jadi penari adalah sama sekali tidak benar... dia nk tutop mulot org yang dok cakap kata dia tak leh buat itu dan ini...hahaha..!! nah.!!! dia dah buktikannyer..!
so nie bebrapa gambor yg aku curik dari myspace dier hehehe... tgk2 la...
kot2 ader family korunk sekali... hehehe..!!!

Dengan Dance Group dier...

dia dgn Kak Ziana Zain..!!!



dia Dgn Elyana..sblum Mekap


mijan depan bilik mekap

mijan @ pentas AJL

Dengan Ayu OIAM


dia Dengan mamat perasan tue... Faizal Tahir

Saper x kenal kak Adibah nor kita...
performance atas pentas...


dia dengan group dancer Satcy

Jaclyn Victor...
Satcy AF6...







dia Dengan Heliza....

sebenarnya byk lg artis yang dia tangkap gmbar tp ku malas nak upload dah...hehehe.. hampa tgk yang ni udah ler k...

Monday, 2 February 2009

Aku Suka Sgt waktu Skunk nie ..!!!

aku suka sangat waktu2 skarang nie.. tak la sejuk sangat tak la panas sangat. Tapi banyak orang dok cakap time2 skarang nie time kemarau. Aku pon rasa gak time nie agak panas skit sbab daun2 pon byk luruh daun. Mmg kemarau kot. Aku pon baru habis cuti semester minggu lepas, yang bestnyer aku dapat jalan2 kt kampung aku...biasa la kalu cuti-cuti sekolah nie byk la org dok wat kenduri kawin... termasuk la yg umor seangkatan dengan aku. huhuhu...!!!
awat la depa dok kawin awai sangat, x nak enjoy life ker or dah tersangkut...? hehehe...

masa balik kampung aku kat kedah tue, dengar la macam gosip nie, yang sepupu aku ni nak kawin sepupu aku yang lagi satu plak dah kawin...
huizzzz macam2 la..

yang tinggal aku ja yg belum kawin nie... nk kawin pa nyer... kerja pon tah kemana hala nk pi... nie aku dok pikiaq plak nak sambung wat master terus plak... ok lah...

pikir pasal semua sepupu kau yang dah kawin nie.. teringat plak masa zaman kami muda2 dulu(macam la dah tua sangat). kami nie kira gang komando la kt area kampung tok aku ni... kira bulan posa ja kalu x dengar sora kami kt kampung tue x sah la malam penduduk kampung..hhehehe..!!! aku dengan sepupu aku yg len nie siap pi curi tin milo kedai apek kt ujung kampung tue...

kami nie pelik skit, org len buat meriam pakai buluh...kami buat meriam pakai tin milo yg besar tue...hahaha..!!! baru best.. buat lubang skit kt tepi pastu tanam dalam tanah bendang... memang best giler la letopannyer..menggegarkan azali...hahaha..!!! siap lawan bunyi meriam lagi ngan kampung sebelah.. booom..!!! kt sana... booomm..!! la kt sini... lagi x pukul 12-1 pagi.. jangan arap nk nampak batang hidung kami nie... ni x termasuk dengan mercun bola dan sebagainya yang kami dok lempaq kt reban ayam tok wan..hehehe... dia punya la hot kt kami..yg peliknya, cucu len dia akan hamput nk mampus..tp kat aku dia x kata apa pon2... biasa la aku ni kan stok muka baek..hahaha..!!! dah arwah pon Tok Wan aku...

tue yg aku dok teringat waktu2 macam nie.. sebab sure keadaan bendang time kemarau macam nie kering kontang dan sesuai untuk dijadikan base pangkalan meriam tin milo kami... hahaha..!!!
kenangan hidop aku......


Gambar aku kt are jelutong expressway...ader gak lampu jalan lagu nie...dunia2...hehehe...